Högsta kvalitet Full teknisk support Korta leveranstider
PDF:er
Logga in

Flerstegs precisionsverktyg – Spara tid och pengar

I dagens moderna massproduktion inom bilindustrin är det nästintill otänkbart att arbeta med standardverktyg. Ledtiderna är korta och då har särskilt anpassade specialverktyg visat sig vara mycket effektiva och tillförlitliga. ALMÜ Präzisionswerkzeug GmbH är väl rustade för just detta. Verktyget vi presenterar i dag utför tre moment i följd.

 

Steg 1 och 2: Planfräs med modul 60 adapter, spindelverktyg med systemet ALMÜ Flex
Steg 1 och 2: Planfräs med modul 60 adapter, spindelverktyg med systemet ALMÜ Flex

När det handlar om bearbetning av aluminium och gjutgods är PKD-bestyckade verktyg det absolut bästa valet. Det är endast med dessa skärande verktyg som aluminiumkomponenter kan bearbetas ekonomiskt vid massproduktion. Detta tillsammans med minimalsmörjning (MQL) – se förklaring på andra sidan – innebär att ALMÜ kan erbjuda ett toppmodernt verktygskoncept.

 

Komponenten som ska bearbetas är pressgjuten i grundmaterialet AlMg5Si2Mn. Senare ska den här komponenten användas för att förbinda drivningen med ett fordons framaxel.

 

De olika arbetsmomenten: Med hjälp av en liten monoblockfräs med en diameter på 32 mm och sex skär planfräser man först sex stödpunkter. Den här delen av kombiverktyget kan skruvas av, vilket möjliggör mångsidig och konstant användning av verktyget.

 

I nästa steg görs två frigående hål med ALMÜ Flex insatsverktyg och de får även en avfasning. De justerbara och utbytbara PKD-fräsinsatserna ger våra kunder den allra bästa finishen och lång livslängd för verktygen.

Steg 3: Satsfräs med PKD-fräsinsatser
Steg 3: Satsfräs med PKD-fräsinsatser

Därför behöver verktyget inte slipas om. De integrerade kylkanalerna med minimalsmörjning säkerställer optimal kylning och smörjning av skären.

 

Komponentens skruvhöljen får sin slutgiltiga passform med hjälp av tvillingfräsen.