Högsta kvalitet Full teknisk support Korta leveranstider
PDF:er
Logga in

PiranhaClamp – senaste agenturen hos GJS Verktyg

Senaste tillskottet av exklusiva agenturer hos GJS Verktyg är PiranhaClamp.

PiranhaClamp AG är ett Schweiziskt företag som utvecklar och tillverkar maskinskruvstycken i mycket hög kvalitet, för 5-axlig bearbetning.

Dessa är utvecklade under tre år, och har genomgått omfattande tester av EMPA (Schweiz) med bästa tänkbara resultat. Sortimentet består av ”Snapper” som har en spännkraft upp till 250 Nm.

Med en inspänningshöjd på endast 3 mm, och dubbla tandrader med en profil som pressar ner detaljen, så får man en mycket säker inspänning. Detta utan behov av förprägling. Den andra versionen är ”Gepard” , som har ett patenterat snabbväxelsystem för backarna.Repeterbarheten ligger på några tusendelar.Backarna som finns i ett flertal utföranden, byts ut på några sekunder, helt utan verktyg.

En annan produkt från Piranha är Cooling Line –
kylmedelsrör i aluminium.

Dessa är framför allt problemlösare i applikationer med höga tryck, eller där det krävs långa rör med många delar. Systemet passar alla standard verktygshållare, och klarar ett tryck på upp till 80 bar!

Alla delar är eloxerade för lång livslängd och varje koppling är tätad med O-ringar. Systemet finns i ½” och ¼” utförande. Samtliga produkter tillverkas i Steinhausen, Schweiz.