Högsta kvalitet Full teknisk support Korta leveranstider
PDF:er
Logga in

Chuckar

STOCK Hydraulchuckar

Hydraulchuckar är lämpliga för fastspänning av verktyg eller arbetstycke. Verktyg med skaft upp till Ø 32mm kan spännas. Det är framförallt de höga varvtalen som ställer stora krav på dina chuckar. Stock har därför utvecklat hydraulchuckar som ger hög och säker spännkraft, för att garantera bästa rundgångsnoggrannhet.

Kombinerat med hög rundgångsnoggrannhet (max. 3 µm kast), och ett enkelt verktygsbyte, möter de nya hydraulchuckarna höga krav vid bearbetning. Resultatet är ökad verktygs livslängd, fina ytor, och måttnoggrannhet på arbetsstycket.

Modern tillverkning ställer höga krav på din chuckar. Hydraulchuckar medger hög spännkraft och god rundgångsnoggrannhet. Därtill, möjliggör dessa ett snabbt och enkelt verktygsbyte med hjälp av en vanlig insexnyckel. Genom att dra åt spännskruven skapar man ett stort tryck i tryckkammaren som resulterar i plastisk deformation av membranet, vilket ger kraftfull fastspänning och precis koncentritet. Vid användning av reduceringshylsor har man möjlighet att spänna en variation av verktygsdiametrar. När reduceringshylsor inte används är det extra viktigt att vara observant med minsta tillåtna verktygsutstick.

Stock tillverkar även skärande verktyg


EROGLU

Eroglu har tillverkat chuckar och tillbehör i hög kvalitet sedan 1978.

Sortimentet består av över 5 000 standardartiklar som t.e.x fräschuckar, krympchuckar, weldonhållare,fräsdorn,hydraulchuckar, dragtappar och mycket mer!

Även specialtillverkning på förfrågan.

Snabba och säkra leveranser direkt från huvudlagret i Mössingen, Tyskland.

Eroglu är miljö och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001:2009, ISO 9001:2008 och ISO/TS 16949:2009 .

Kona DIN 69871 SK30/SK40/SK50

Det traditionella gränssnittet för frässpindlar DIN 69871 särskiljer sig genom sin extremt robusta design. Dess tillämpningsområde sträcker sig från fin bearbetning till tung grovbearbetning. Verktygshållaren dras in i frässpindeln med hjälp av en extra dragspindel. Centreringen sker via konisk kontakt. Därför är gränssnittet DIN 69871 främst lämpligt för applikationer med en spindelhastighet på upp till 12 000 rpm.

Brant konisk JIS (MAS 403) BT30/BT40/BT50

Spindelgränssnittet JIS B 6339 som det traditionella gränssnittet för frässpindlar särskiljer sig genom den robusta konstruktionen. Dess tillämpningsområde sträcker sig från fin bearbetning till kraftig grovbearbetning. Verktygshållaren dras in i frässpindeln med hjälp av en extra dragspindel. Centreringen sker via konisk kontakt. Därför är gränssnittet JIS B 6339 främst lämpligt för applikationer med en spindelhastighet på upp till 12 000 rpm.

Ihåligt koniskt skaft DIN 69893 HSK-A, HSK-E

Gränssnittet DIN 69893 har blivit den nya standarden för bearbetningscentraler. Hållaren är fastspänd via sin avsmalning med flänskontaktyta. Genom att göra så erhålls en mycket exakt centrerande och fast axiell position hos hållaren i spindeln med en hög repetitiv noggrannhet vid byte av verktygen. I DIN 69893-1 HSK-A-gränssnittsdesignen sker en ytterligare vridmomentöverföring vid koniskt skaft med drivnycklar. DIN 69893 HSK-A/HSK-E/HSK-F används huvudsakligen i höghastighetsbearbetning.

Eroglu


Llambrich Borrchuckar

Llambrich erbjuder världens mest kompletta borrchuckprogram för industriellt bruk, som distribueras under två varumärken:

  • Llambrich® borrchuckar är konstruerade för precisionsborrning. Ett brett utbud för att få maximal prestanda på CNC-maskiner.
  • Chuck® borrchuckar – knapptryckt eller nyckelfri – är konstruerade för medelhantering i både stationära eller handhållna borrar.
  • Llambrich konstruerar och tillverkar även precisions Live Centers för svarvmaskiner.