Högsta kvalitet Full teknisk support Korta leveranstider
PDF:er
Logga in

Gängchuckar

Sedan 1952 har Tapmatic tillverkat gängningsverktyg av högsta kvalitet och effektivitet. Fokus på gängchuckar och gängtappshållare tillsammans med engagemang för forskning och utveckling har lett till fler än 30 patent.

Tapmatic SynchroFlex®

Moderna CNC-maskiner har möjligheten att synkronisera spindelrotationen för att matcha den faktiska gängstigningen. Dock är det i princip omöjligt att undvika små skillnader mellan maskinens synkronisering och den aktuella stigningen för den specifika gängan. En stum hållare innebär att även små avvikelser eller vibrationer ökar trycket på gängtappen och reducerar därmed livslängden. En Synchrochuck tillåter istället viss radiell och axiell kompensation vilket både minskar påfrestningen på gängtappen och ökar kvaliteten på gängorna.

  • Stabil och exakt gängningsprocess i alla material
  • Ökar livslängden på gängtappar radikalt, även i moderna CNC-maskiner
  • Högre kvalitet på gängor, minskad risk för överdimensionerade gängor

RCT och RDT gängapparat

Speciellt utformade för stora volymer av gängning i CNC-maskiner. Med patenterad kuldrift och integrerad planetväxel skapas en konstant skärhastighet som eliminerar behovet av att stoppa och vända maskinspindeln två gånger per hål. En gängapparat eliminerar reverseringsrelaterat maskinslitage och minskar maskinens energiåtgång. Genom att använda RCT och RDT gängapparater reduceras cykeltiden samtidigt som livslängden på gängtapparna ökar. Finns även i IC-version med invändig kylning.

Självreverserande gängapparater

Självreverserande gängapparater med ställbar slirkoppling för exempelvis pelarborrmaskiner.

 

Tapmatic tillverkar även märkverktyg